Tehnologie smart

Cum a aparut ideea de Black Friday?

Mai sunt doar doua zile pana la Black Friday 2020 si incepem sa ne facem listele de cumparaturi si cautam ofertele care sa corespunda cel mai bine nevoilor noastre. Dar, cum a aparut ideea acestui eveniment anual?

  • Castigand teren de la an la an, Black Friday (Vinerea Neagra) a devenit o sarbatoare internationala.
  • Iata istoria celui mai mare eveniment global de shopping din intreaga lume.
Istorie si semnificatii

Facand o incursiune in timp, gasim Black Friday intr-un context departe de ceea ce numim sarbatoare. Sintagma a fost folosita prima data in luna Septembrie 1869, pentru a marca o prabusire istorica a bursei de valori.

Derulam aproape un secol de istorie mai tarziu si ajungem in perioada anilor ’50, imediat dupa Thanksgiving Day si gasim haos pe strazile din Philadelphia.

De la haos pe strazile din Philadelphia, la Festival de vanzari

In perioada respectiva, autoritatile au lucrat foarte mult pentru a putea controla prapadul din acea „neagra vineri”. Ulterior, acest nume s-a raspandit, iar comerciantii au speculat si au folosit totul in favoarea lor. Publicarea unei reclame in 1966 a contribuit si ea la popularizarea sintagmei.

Black Friday in România

Astazi, milioane de oameni continua ceea ce a devenit traditie. Mai mult decat atat, fenomenul s-a raspandit international, fiind extrem de popular si in Romania. In Romania, conceptul a fost preluat conceptul in 2011 si a fost personalizat dupa bunul plac al comerciantilor. Astfel, asa numita Black Friday, a devenit ziua in care marile magazine reduc preturile pentru a spori profiturile si a da startul sezonului de iarna.

Tips & Tricks despre cum sa profiti de ofertele din anul acesta
  1. Cumpara ceea ce iti doresti dar si ceea ce ai nevoie cu adevarat. Acestea pot include produse, cum ar fi prize, intrerupatoare sau benzi led.  De asemenea, poti sa folosesti aceasta perioada ca o oportunitate excelenta de cumparaturi de Craciun. Poti opta pentru cadouri smart precum presentere wireless, tablete sau termometre de bucatarie.
  2. Fa-ti o lista in avans.
  3. Stabileste-ti un buget.
  4. Spor la cumparaturi!