Gadget, SMART Hub, Solutii SMART, Tehnologie smart

4 Sfaturi care te ajuta sa iti construiesti o casa inteligenta

4 Sfaturi care te ajuta sa iti construiesti o casa inteligenta

Lumea moderna a devenit un sat global datorita miracolelor stiintei si tehnologiei. Aceasta tehnologie ne-a schimbat dispozitiile, mintile si stilurile de viata. Ne-a pus la dispozitie oportunitati de imbunatatire si modernizare a stilului de viata. Viata de zi cu zi s-a convertit la noi tendinte. Atunci cand vorbim despre telefoanele noastre, le numim smartphones – telefoane destepte.  Multe din noile aparate sunt comercializate sub eticheta ”smart”, iar oamenii de pe intreg globul isi transforma in prezent casele in case inteligente. Iti prezentam in continuare cateva modalitati usoare si ieftine care te vor ajuta sa prinzi din mers trenul progresului si sa locuiesti in casa viitorului.

 

1. Detectoare de fum smart

Este foarte convenabil sa folosesti aparate avansate si sa iti transformi locuinta intr-una smart. De exemplu, poti utiliza un detector de fum smart, care este benefic pentru intreaga locuinta. Acest instrument are capacitatea de a conecta toate alarmele pe care le ai in locuinta ta. Acesta iti va usura munca si iti va da posibilitatea sa iti setezi alarmele foarte uor intr-un mod simplu si inteligent, in orice loc din incapare. Modelele avansate sunt dotate cu capacitatea de a conecta bateriile si a face legatura dintre acestea si Wi-Fiul de acasa, avand totodata posibilitatea de a le adauga si la alte alarme existente. Deci, chiar si vechile tale detectoare de fum pot deveni inteligente in urma unei mici modificari. O locuinta smart iti da o stare de bine.

2. Iluminat inteligent

Un element faimos de automatizare este „lumina inteligenta”. Este o forma moderna a becurilor vechi. Becurile inteligente consuma mai putina energie si au unele caracteristici avansate pe care becurile mai vechi nu le au.

Ele dau un aspect mai atragator si pot fi controlate cu ajutorul unei telecomenzi, prin atingere sau chiar voce. Luminozitatea lor poate fi crescuta sau diminuata. Se gasesc intr-o gama variata de dimensiuni si culori. Il poti cumpara fara efort, si, folosind acest gadget modern, iti transformi locuinta intr-una inteligenta, bazata pe tehnologie. Iluminatul inteligent iti permite sa iti conectezi corpurile de iluminat la reteaua din cadrul locuintei tale, facand astfel posibila modificarea luminozitatii fara a atinge macar un comutator.

3. Hub-uri inteligente

Pentru a transforma o locuinta intr-una inteligenta, este esential sa creezi un hub inteligent prin intermediul caruia sa conectezi si controlezi toate dispozitivele care functioneaza intr-o locuinta inteligenta. Putem considera ca este la fel de important precum creierul in corp. Dupa cum stim, creierul controleaza toate functiile unui corp; in mod similar il putem considera ca fiind un creier al tuturor gadgeturilor.

In ultima vreme, multe locuinte au recurs la un hub inteligent care sa controleze si conecteze toate instrumentele. Multe companii de servicii pun la dispozitia clientilor lor un hub inteligent preplatit.

4. Securitate inteligenta

Sistemele de securitate inteligente se gasesc in tot mai multe locuinte. Oriunde ai merge, gasesti un sistem inteligent de securitate format din camere video digitale. Aceste camere pot fi conectate cu usurinta la telefoanele mobile si poti urmari astfel fiecare colt al casei tale, fie ca esti acasa, fie ca nu. Putem respira usurati stiind ca avem in permanenta in vizor fiecare incapere a casei noastre, cu ajutorul sistemului inteligent de securitate.