Sfaturi, Solutii SMART, Tehnologie smart

Cum folosesti telefonul mobil pentru hotspot

hotspot mobil

Atunci cand suntem plecati intr-un loc in care nu avem acces la Internet, si este nevoie de laptop pentru a rezolva anumite probleme de serviciu, solutia este un smartphone.

Tethering este o functie disponibila pe majoritatea smartphone-urilor si care devine tot mai indispensabila. Este o modalitate de Internet sharing, cu ajutorul modem-ului integrat in smartphone.

Inainte de a conecta alte dispozitive la Internetul de pe smartphone-ul tau, trebuie sa te asiguri ca acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil.

La telefoanele care folosesc sistemul, partajarea de Internet se poate activa din setarile de conexiune sau WiF. Aici se gasesc functia Tethering si hotspot mobil.

Pentru a va asigura ca hotspot-ul creat este unul privat, aveti posibilitatea sa setati o parola. Bineinteles, aveti si optiunea de a nu seta nicio parola, dar specialistii nu o recomanda, pentru ca in acest caz orice dispozitiv cu WiFi aflat in raza de actiune a telefonului se va putea conecta la acest hotspot.

De asemenea, trebuie luate in calcul costurile pe care le implica o asemenea actiune. Orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.