Gadget, Solutii SMART, Tehnologie smart

Cele mai bune termometre pentru carne

termometre pentru carne

Exista o multime de trucuri pe care le putem face pentru a ne da seama daca carnea este gata. Daca obiectivul tau este perfectiunea si nimic mai putin, atunci termometrul pentru carne ar trebui sa fie un instrument indispensabil in arsenalul bucatariei tale.

Tipuri de termometre pentru carne

Exista doua tipuri de termometre pentru carne care par sa functioneze mai bine decat toate celelalte: termometre cu sonda cu cablu si termometre digitale cu afisaj instant. Termometrele cu afisaj instant necesita, in general, mai putin de 10 secunde pentru a reda cu exactitate temperatura. Se pot folosi intr-o gama variata de alimente si nu sunt concepute pentru a ramane in interiorul carnii in timpul gatitului.

Termometrele cu sonda cu cablu sunt de obicei putin mai scumpe. Acestea sunt concepute pentru a fi lasate in mancare pe intreaga perioada a gatitului. Multe dintre cele mai bune modele te vor anunta, de asemenea, cand ajunge carnea temperatura optima.

Pe langa aceste alternative, exista si termometrele analog, combinatii termometru-furculita, termocuple, indicatoare de unica folosinta si indicatorul pop-up.

In acest articol, am ales sa includem 4 termometreu pentru carne recomandate pentru precizia, usurinta de utilizare si durabilitatea lor.

 Cele mai bun termometru pentru carne in general:

Cele mai bune termometre pentru carne

Termometru gastronomic pentru alimente este un termometru cu citire instantanee cu costuri reduse (99 ron) care ofera informatii rapide si precise.

Este proiectat pentru a afisa mesaje in patru secunde, cu o precizie de ± 0,5 ° C grade Fahrenheit, intr-un interval de -39,9 pana la 149,9 ° C. Precizia creste pe masura ce temperatura obiectului evaluat este mai aproape de temperatura camerei. Sonda este realizata din otel inoxidabil. Dispozitivul include functia CalCheck 0,0 ° si are o durata de viata de 5000 h.

Cel mai bun termometru pentru un buget limitat

Daca doresti sa obtii o citire corecta a temperaturii interne a fripturii tale, dar nu vrei sa platesti prea mult, ia in considerare termometrul digital cu sonda din otel inoxidabil ETI UK, pentru alimente sau lichide, -50 la 150°C.

Ofera afisaje cu mesaje precise in doar patru secunde. Ecranul desi mic, este usor de citit, mentine mesajul afisat pana cand resetezi termometrul. Acesta masoara temperaturi cuprinse intre -49.9 – 149.9°C de grade Fahrenheit si functioneaza cu ajutorul unei baterii 1.5V LR44.

Cel mai bun termometru performant

Cele mai bune termometre pentru carne

Acest termometru este destinat  utilizarii  in industria alimentara si catering. Poate fi utilizat ca parte a procedurilor HACCP, include sonda de penetrare a alimentelor si respecta standardul european EN 13485.

Te poti ocupa linistit de pregatirea garniturii sau urmari meciul in timp ce friptura ta ajunge la temperature dorita. Durata de viata este de minim 5 ani, echivalent a 10000h. Dispune de un display LCD de 12 mm si are o greutate de numai 160 g.

Cel mai bun termometru pentru citiri rapide

Datorita citirilor rapide poti verifica temperatura fripturii pe care o gatesti fara a lasa sa scape prea multa caldura din cuptorul.

Alte avantaje includ functia functiile max / min si alarma, clema pentru buzunar, clipul de stocare a sondei. De asemenea, acest termometru afiseaza temperatura si temperatura setata de alarma