Sfaturi, Solutii SMART

Sfaturi importante care fac ca experienta mutarii in casa noua sa fie una sigura

Sfaturi importante care fac ca experienta mutarii in casa noua sa fie una sigura

In functie de cum vezi lucrurile, experienta mutarii in casa noua ar putea fi una foarte interesanta, sau dificila. Cu toate acestea, pentru hoti, mutarea in casa noua reprezinta o oportunitate.  Atunci cand te muti, esti ocupat, distras si probabil mai deloc preocupat de aspectul securitatii.

Pastrarea in siguranta a bunurilor tale trebuie sa fie grija ta primordiala, chiar si atunci cand esti in plin proces de mutare. Este de departe mai bine sa fii proactiv si in siguranta. Sa iti iei masuri simple de precautie, decat sa iti neglijezi bunurile.  Acesti pasi simpli te pot ajuta sa iti pastrezi bunurile in siguranta.

Pastreaza-ti sistemul de securitate

Mentine-ti sistemul de securitate si practicile de securitate in functiune. Evenimentul mutarii la casa noua atrage de obicei atentia multor persoane, printre care s-ar putea numara si posibili hoti. Foloseste-ti camerele de supraveghere video pentru a putea avea in permanenta vizibilitate asupra locuintei tale si asigura-te ca toata lumea stie ca ai intreaga situatie sub control.

Nu iti lasa niciodata bunurile afara, nesupravegheate

Chiar daca este vorba de un drum de 15 minute, nu iti lasa niciodata bunurile personale pana cand nu te asiguri ca sunt fie in casa. Desi pare ca economisesti timp daca scoti toate cutiile afara, si le pui mai aproape de camionul care iti va transporta bunurile, in esenta nu faci altceva decat sa ii usurezi hotului misiunea de a se strecura si pune mana pe lucrurile tale.

 

Foloseste metode alternative de marcare a cutiilor

Desigur, este important sa stii ce anume este in fiecare dintre cutii, insa, scrii pur si simplu pe cutie ce obiecte sunt in interior sau le etichetezi. O data cu aceasta, anunti public continutul fiecarei cutii si il ajuti astfel pe orice potential hot sa stie ce cutie sa ia.  In loc sa procedezi astfel, incearca sa codezi cutiile pe culori sau incearca sa folosesti o alta metoda de etichetare.

 

Instaleaza un sistem de securitate pentru locuinta

Inainte de a te muta in noua casa, instaleaza-ti un nou sistem de securitate. Include functii precum camere de securitate la domiciliu, sonerie video si senzori de miscare pentru a descuraja orice hot sa gandeasca ca un locatar nou constituie o tinta usoara. Camerele de supraveghere video constituie de asemenea un avantaj in cazul in care esti nevoit sa faci mai multe drumuri pentru a-ti muta bunurile personale.