Gadget, Tehnologie smart

Tehnologii care ne fac viata mai usoara

Tehnologia este un element esential in viata noastra de zi cu zi, ajungand astfel sa ne imbunatateasca viata. Fie ca este vorba de telefoane, de ceasuri, tablete sau sisteme de securitate, toate aceste dispozitive inteligente au ajuns sa transforme modul in care invatam, muncim si chiar modul in care ne deplasam.

„ Tehnologia reprezinta modul in care putem imbunatati lumea si oferi sperante pentru viitor. Tehnologia atinge, acum, fiecare parte a vietii noaste, imbunatatindu-ne modul in care muncim, dormim, asigurandu-ne siguranta pe drumuri sau in casa, precum si prevenind sau tratand anumite afectiuni”, a afirmat Gary Shapiro, presedinte si CEO al Consumer Technology Association.

Desi pot parea banale, urmatoarele tehnologii sunt, de fapt, mult mai utile decat ne-am putea inchipui si ne-ar ajuta in mai multe situatii cotidiene.

Becul este una dintre cele mai importante inventii din toate timpurile. Din clipa in care oamenii au putut sa transforme noaptea in zi in propriile locuinte, viata omenirii s-a schimbat radical. Treptat, aceasta inventie s-a transformat in ideea de bec smart . Becul smart se poate aprinde cu ajutorul smartphone-ului chiar si cand utilizatorul este la mare distanta. Scopul acestei functii este sa previna actele de vandalism sau furturile care se pot intampla in locuintele unde proprietarii sunt plecati de acasa.

Un intrerupator inteligent te ajuta sa iti organizezi locuinta in maniera unei ‘case inteligente’. Materialele si finisajele folosite sunt de o foarte buna calitate, ceea ce il face rezistent. De asemenea, un  intrerupator smart te ajuta sa economisesti in primul rand timp cu instalarea sa. Nu in ultimul rand, intrerupatoarele smart sunt solutii mai sigure.

Diferenta dintre o priza inteligenta si o priza normala este ca, pe prima, o poti controla cu ajutorul unui smartphone, in timp ce pe cea de-a doua nu o poti controla cu ajutorul unui dispozitiv. De asemenea, printr-o simpla conexiune la Internet, poti controla toate dispozitivele conectate la priza inteligenta, oriunde te-ai afla.

Din arsenalul tau nu trebuie sa lipseasca un presenter wireless. De ce? Pentru ca aceasta noua inventie poate transforma o prezentare plictistitoare intr-o oportunitate extraordinara de a capta atentia audientei. Poti controla slide-urile prezentarii tale din butoanele presenterului. De altfel, pentru a putea indica elementele cele mai importante dintr-un slide, poti folosi laserul incorporat, fara a mai fi nevoit sa folosesti un indicator.

Cand ne gandim la progresul tehnologiei, includem desigur si telecomanda universala care are rolul de a interconecta tehnologiile inteligente, fie ca vorbim de becuri sau de prize. Ideea de baza al hub-ului este de a-ti oferi o experienta cat mai placuta, fiind destinat sa detecteze in mod automat dispozitivele la care se poate conecta.