Tehnologie smart

Totul despre tehnologia smart 2.4 gHz

Tehnologia smart este in continua dezvoltare. Routerele au evoluat si au trecut de la tehnologia de 2.4 gHz, la tehnologia de 5 gHz. Semnalele wireless pot transfera tot felul de date. Acestea sunt, in esenta, unde electromagnetice care calatoresc prin aer pe spectru specificat de frecvente. Astfel, majoritatea routerelor ofera suport pentru doua canale de conectare. Multi utilizatori sunt confuzi cand vine vorba sa aleaga reteaua Wi-Fi la care sa se conecteze.

Ce e de facut? Daca ai un router pe 2.4 si vrei sa ai o casa smart, iti poti achizitiona produse smart care au doar functia de Wifi.

Daca in schimb ai un router de 5 gHz, iti recomandam un router de 2.4 gHz. De ce? Deoarece costul produselor smart pentru aceasta tehnologie te ajuta sa economisesti bani.

Pentru cei care doresc sa se bucure de o viteza mai mare la internet dar vor sa integreze usor toate produsele smart cu wifi, le recomandam un router care are doua retele integrate, atat 2.4, cat si 5.

Comparativ cu frecventa de 5GHz, cea de 2.4 trece mai usor prin peretii grosi ai unei case sau unui apartament. Aceasta frecventa trece, asadar, mult mai usor prin materialele solide.

Routerul 5 GHz este o optiune de perspectiva, dar schimbarea de la o versiune la alta poate deveni inutila daca nu o putem exploata la maxim. Daca locuim intr-o zona unde există putine retele si conexiunea la Internet este mai mica de 25-50 Mbps, ne putem gandi la un router de 2,4 GHz.

Pe de alta parte, daca avem o conexiune la internet foarte rapida si locuim intr-o zona unde exista multe retele, atunci ar trebui sa investim intr-un router de 5 GHz.