Gadget, Intrerupator SMART, Solutii SMART, Tehnologie smart

Cum iti alegi un comutator inteligent?

cum-iti-alegi-un-comutator-inteligent

La ce trebuie sa fii atent atunci cand iti cumperi un comutator inteligent

La prima vedere pare destul de usor sa alegi un comutator inteligent, insa nu este chiar atat de simplu pe cat pare. Asta pentru ca ai de ales dintre sute de modele disponibile. Exista cateva caracteristici care pot face diferenta intre o solutie de lunga durata si o solutie care va fi inlocuita in decurs de 3 luni.

Capacitatea de incarcare

Probabil acesta este motivul pentru care citesti acest articol. Daca vorbim de comutatoare inteligente, acestea pot gestiona un curent de maxim 15A. Cum poti sa stii de cati amperi ai nevoie? Daca amperii nu sunt listati pe dispozitivul tau, ii poti calcula folosind o ecuatie destul de simpla numita legea lui Ohm: Curent (A) = Putere (W) : Voltaj (V) De exemplu, un incalzitor de 5000 W conectat la o priza de 240 V dintr-un garaj. Curentul necesar pentru incalzitor este: 5000W / 240V = 20.83 A


 

Protectie impotriva vremii

Multe aplicatii necesita instalarea in aer liber sau in apropierea apei. Prin urmare, o camera impermeabila este ideala. Desigur, „impermeabil” nu inseamna intotdeauna rezistenta la apa, astfel incat carcasele sunt clasificate folosind sistemele NEMA si IP. De exemplu, intrerupatoarele smart de la Sonoff si Neo folosesc un grad de protectie IP.


Semnalul WiFi

Utilizarea acestor comutatoare poate fi departe de router. Comutatorul inteligent de la Broadlink  poate fi controlat prin aplicatia Broadlink (Google Play sau App Store). Smartphone-ul se conecteaza la controler prin routerul pe care il ai acasa si poate fi controlat din orice loc (prin reteaua 3G/4G sau Wi-Fi 2.4 GHz).


Protocolul wireless

Ca in cazul oricarui dispozitiv inteligent, comutatorul inteligent trebuie sa comunice wireless cu reteaua.


Calitatea aplicatiei

Orice comutator inteligent poate fi controlat cu ajutorul unui Smartphone. In cazul comutatorului anterior mentionat, acesta functioneaza prin aplicatia gratuita de la Broadlink. Aceasta aplicatie poate fi descarcata gratuit din Google Play sau App Store. Smartphone-ul se conecteaza la controler cu ajutorul routerului si poate fi controlat din orice loc.  


Inlocuire manuala

Majoritatea comutatoarelor inteligente includ un buton care permite pornirea / oprirea manuala a unei sarcini.  


Voltaj

In SUA voltajul folosit de prizele aflate intr o gospodarie obisnuita este de 120V, insa anumite incarcaturi grele folosesc 240V. Anumite locatii industriale folosesc 277V/480V. Fiecare comutator pe care l-am gasit poate fi folosit cu 120-277 VAC.


 

Te-ar putea interesa si: Ce este o locuinta fara un intrerupator inteligent?